tisdag 11 januari 2011

Tips på hur du kan spara vatten!










Här kommer de utlovade tipsen om hur man kan börja bli mera sparsamm med vatten.



Genom att använda en toalett med två spolmöjligheter kan du spara en hel del vatten, eftersom små spolningar inte kräver mer än 3 liter vatten. Detta kan spara upp till 10.000 liter dricksvatten per person och år

Fastän minskningen är så liten så att den inte omedelbart visas på din vattenräkning, behöver reningsverken också behandla detta vattnet. Tänk på miljön och få packningen reparerad så fort som möjligt.
Till exempel, vid konstgjord bevattning av grönsaksfält i torra områden innebär stora miljöproblem. En diet där man inriktar sig på säsongsvaror och varor från regionen där man bor är inte bara bättre för miljön utan även för din hälsa.
Önskar du en kraftigare duschupplevelse? Hansgrohes AirPower teknologi mixar vatten och luft, vilket ökar dropparnas storlek och gör vattenstrålarna mer omfattande, duschupplevelsen intensivare och allt detta med mer än 10 procent mindre vattenflöde!

Det här var några tips som jag hittade på hemsidan http://www.hansgrohe.se/. dom har många mer så gå in och läs.

Det här med att spara vatten är inte så krångligt som man kan tro, man slösar så mycket onödigt vatten varje dag, tex så brukar jag borsta tänderna med vattenkranen rinnande. Det är ju fruktansvärt onödigt. Just nu känner jag mig mers som slösa än som spara! det får bli ändring på den punkten.


/Cilia

2 kommentarer:

  1. Kul med faktiska tips!

    SvaraRadera
  2. Härligt att du tycker det!

    Finns mycket mera om man googlar på det också!

    /Cilia

    SvaraRadera